Nova ordenación de mobilidade e tráfico no centro de saúde e complexo deportivo de Ponteareas

Para humanizar os accesos a estes espazos

Ponteareas | A concellaría de Mobilidade e Tráfico, que dirixe Roberto Mera, anunciou a nova ordenación da mobilidade e do tráfico no entorno do Complexo Deportivo Álvaro Pino e do Centro de Saúde.

As obras de rexeneración e humanización deste amplo espazo están finalizando e nos vindeiros días realizaranse os traballos de sinalización vertical e horizontal, que suporán importantes cambios e melloras, segundo o edil nacionalista.

Mera explicou que, coas obras xa executadas e co pintado que se realizará nos vindeiros días, os desprazamentos a pé poderanse realizar con seguridade e comodidade a diferenza do que acontecía até agora. Os sentidos de circulación existentes en todas as vías de acceso ao Centro de Saúde e de saída serán de sentido único, o que permite gañar espazo para a mobilidade peonil e crear máis prazas de aparcamento. Tamén implicará unha mellora na seguridade viaria ao simplificar a circulación con dous itinerarios circulares ao Centro de Saúde, un pola rúa Canteiro José Cerviño e outro pola rúa que se inicia na P-254 (estrada de Mondariz) mentres que a saída será pola Costa do Ambulatorio até a rúa Real (N-120).

A rúa Canteiro José Cerviño, que comunica a vila co barrio das Cachadas, pasará a ser de sentido único en sentido ascendente, cara o Centro de Saúde, o que permitirá crear unha senda peonil nun tramo de 300 metros no que até agora os peóns se vían obrigados a circular pola calzada. Ademais, gañarase en seguridade, pois a calzada non ten anchura para dous carrís e eliminarase a habitual circulación descendente a velocidades excesivas.

Ao mesmo tempo, na explanada situada fronte ao Restaurante Ponteareas aseguraranse os desprazamentos a pé seguros e cómodos para dirixirse tanto cara o Complexo Deportivo Álvaro Pino como cara o Centro de Saúde. Os sentidos únicos de circulación permitirán simplificar a circulación nunha zona especialmente confusa e desordenada na actualidade, mellorando tamén a seguridade viaria.

Ademais, na Rúa Real, na zona da farmacia, ordenarase o espazo de maneira que se asegure a continuidade do itinerario peonil no tramo no que non existe beirarrúa, creando un espazo reservado para peóns e unhas prazas de aparcamento a carón da farmacia con limitación de parada a 10 minutos.

Mera salientou que estas medidas “avaladas polos técnicos da Deputación de Pontevedra a través da Rede Ágora, suporán seguir avanzando nunha mobilidade máis saudábel e segura, recuperando espazos degradados e poñéndoos ao servizo das persoas”.

Deixa unha resposta

Este sitio emprega Akismet para reducir o spam. Aprende como se procesan os datos dos teus comentarios.

Outros artigos

Os nosos anunciantes son importantes para nós.
Fainos o favor de desactivar o bloqueador de anuncios ou
engadir este sítio a túa lista branca.

Grazas!